16.02.2016 11:31

Achilles-speler groot nieuws in Afghanistan

Omid Popalzay verlaat het speelveld na afloop van het competitieduel Sparta Rotterdam - Achilles'29. (11-09-2015)
Omid Popalzay verlaat het speelveld na afloop van het competitieduel Sparta Rotterdam - Achilles'29. (11-09-2015)

Omid Popalzay is momenteel groot nieuws in Afghanistan. De international van Afghanistan was maandagavond voor het eerst trefzeker namens Jupiler League-club Achilles'29.

Achilles'29 won maandagavond van FC Den Bosch (2-1) en Popalzay nam de 2-0 voor zijn rekening. Popalzay geldt in Afghanistan als sterspeler. "Ik kijk dadelijk eventjes wat voor berichtjes ik heb gehad", zei Popalzay na afloop van het duel met FC Den Bosch tegenover Omroep Gelderland. "Ik ga het wel te horen krijgen vanuit Afghanistan. Ik ben zeer blij met met mijn eerste doelpunt. Ik moest veel verdedigen, het was lastig. We gokten op de counter en gelukkig viel die goed. Ik ga lekker genieten."

Popalzay stond maandagavond - vlak voordat hij scoorde - op het punt om gewisseld te worden. "Ja, ik zag het al van tevoren aankomen", vervolgt de international van Afghanistan. "Ik dacht al dat hij me ging wisselen. Dus trok ik er nog even een sprintje uit en toen maakte ik een heel belangrijk doelpunt. We staan nu gedeeld negende."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner