16.02.2016 14:56

Ould-Chikh switcht van Oranje naar Marokko

Bilal Ould-Chikh in actie tijdens het kwalificatieduel tussen Nederland en Noorwegen onder 19. (28-03-2015)
Bilal Ould-Chikh in actie tijdens het kwalificatieduel tussen Nederland en Noorwegen onder 19. (28-03-2015)

Bilal Ould-Chikh heeft een uitnodiging van de Marokkaanse bond geaccepteerd en lijkt daardoor voor het Afrikaanse land uit te komen. De oud-FC Twente speler kwam eerder uit voor jeugdteams van Nederland.

Het betreft een uitnodiging voor Marokko onder de twintig jaar, waardoor Ould-Chikh in de toekomst eventueel nog zou kunnen veranderen van land. Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad heeft de speler van SL Benfica een uitnodiging ontvangen en gaat daarop in. Pas wanneer hij een A-interland speelt is de keuze van Ould-Chikh definitief. Saillaint detail: de bondscoach van Marokko onder de twintig is Nederlander Mark Wotte.

Echter speelde de jonge aanvaller eerder voor onder andere Oranje onder de negentien en zeventien, waardoor er vanuit wordt gegaan dat deze keuze definitief is. Ould-Chikh werd geboren in Roosendaal, maar heeft ook de Marokkaanse nationaliteit. In Nederland kwam hij uit voor FC Twente, waarna hij naar Benfica vertrok. Daar speelt hij vooralsnog in het tweede elftal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner