17.02.2016 10:57

Sinkgraven vond kritiek na fouten veel te fel

Daley Sinkgraven is geschrokken van de kritiek die hij kreeg tijdens zijn eerste periode bij Ajax. De middenvelder ging op Europees niveau twee keer in de fout en werd vervolgens gefileerd in de media. Dit ging er volgens Sinkgraven te hard aan toe.

"Het was alsof ik in mijn eentje verantwoordelijk was voor het feit dat we die twee belangrijke wedstrijden niet wonnen", blikt Sinkgraven terug met Voetbal International. In de thuiswedstrijd tegen Rapid Wien treuzelde Sinkgraven voor zijn eigen zestien, wat leidde tot een tegentreffer. Later in de groepsfase van de Europa League ging het mis tegen Celtic.

"Ik ben me bewust van de fouten die ik maak. Maar dit ging een beetje te ver in mijn ogen. Tegen Rapid Wien had ik die bal gewoon weg moeten rossen. Daar kan geen misverstand over bestaan. Met dat moment nog vers in ieders geheugen kreeg ik daarna ook de schuld van die openingstreffer van Celtic. Dat vond ik niet terecht."

"Ik kan kritiek goed plaatsen, maar de heftigheid ervan overviel me een beetje. In die periode heb ik geleerd afstand te nemen van wat er in de pers en op social media allemaal wordt geroepen. Toen ik net bij Ajax was volgde ik alles in de media op de voet. Daar ben ik mee gestopt. Het ging aan me knagen en dat is niet goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner