17.02.2016 11:17

Lavezzi verkast naar promovendus Hebei China

Er is opnieuw een sterspeler vertrokken uit Europa. Ezequiel Lavezzi laat Paris Saint-Germain achter zich voor een avontuur bij Hebei China Fortune. De Chinese club komt volgend seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau. Lavezzi beschikte over een aflopend contract in Parijs en werd al langer gelinkt aan een vertrek bij de club.

Lavezzi speelde sinds 2007 in Europa, toen SSC Napoli hem naar de Serie A haalde. Bij de club werd de Argentijn een groot succes, maar in 2012 plukte Paris Saint-Germain hem weg. Lavezzi begon goed in de hoofdstad van Frankrijk, maar naar verloop van tijd kreeg de flankspeler steeds minder speeltijd. In het huidige seizoen staat Lavezzi bijvoorbeeld op zestien competitiewedstrijden.

De nieuwe werkgever van Lavezzi wil hoge ogen gooien in het debuutjaar in de Super League. Hebei China Fortune gaf eerder al miljoenen uit aan spelers als Gervinho, (ex-Arsenal en AS Roma) en Stéphane Mbia (ex-Olympique Marseille en Sevilla). In China verrast men de laatste maanden op de Europese transfermarkt. Spelers als Jackson Martinez en Ramires maakten voor veel geld de overstap naar Azië. De Chinese Super League begint pas in maart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner