17.02.2016 14:32

Kums deelt sneer uit aan jeugdidool Van Basten

Sven Kums (r.) moet zien af te rekenen met Rob Schoofs (l.) tijdens het competitieduel Sint-Truidense VV - KAA Gent. (13-12-2015)
Sven Kums (r.) moet zien af te rekenen met Rob Schoofs (l.) tijdens het competitieduel Sint-Truidense VV - KAA Gent. (13-12-2015)

Sven Kums heeft weer een sneer uitgedeeld aan Marco van Basten. De Belgische middenvelder geeft toe dat Van Basten een jeugdidool was, maar als trainer heeft hij geen hoge pet van hem op.

Kums stond tussen 2011 en 2013 onder contract bij sc Heerenveen. Tijdens zijn tweede seizoen in Friesland werkte hij samen met Van Basten. "Van Basten was een jeugdidool van mij", vertelt de oud-speler van sc Heerenveen aan Het Laatste Nieuws. "Een schitterend mens. Altijd vriendelijk, altijd lachen. Echt een goeie maat met wie je een pot bier kon gaan drinken. Maar als trainer..."

Van Basten vond het als voormalig topspeler om zich te verplaatsen in een speler van een minder niveau. "Dat ís zo", vervolgt Kums. "We speelden eens tegen Ajax, in die periode waren zij echt goed. Van Basten liep de elf namen van Ajax door en bij hun beste speler - ik weet niet meer wie, pakweg Eriksen - zei hij: 'Goeie speler, maar niets speciaals.' Wij keken zo naar elkaar... Van Basten moet een ploeg trainen met louter vedettes, die alles kunnen wat hij kon."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner