18.02.2016 21:18

Fraser over Alberg: "Een waanzinnige speler"

Roland Alberg (l.) duelleert met Rick Dekker (r.) om de bal tijdens PEC Zwolle - ADO Den Haag. (19-09-2015)
Roland Alberg (l.) duelleert met Rick Dekker (r.) om de bal tijdens PEC Zwolle - ADO Den Haag. (19-09-2015)

Roland Alberg vertrok in de zomer redelijk geruisloos bij ADO Den Haag naar de Verenigde Staten. Henk Fraser baalt dat de middenvelder in Den Haag niet alles uit zijn kunnen heeft gehaald.

Met acht doelpunten en negen assists was Alberg aardig belangrijk voor de Residentieclub. Desondanks kon hij niet altijd op het vertrouwen van de coach rekenen. "Veel mensen dachten dat ik een haat-liefdeverhouding met Kramer had", begint Fraser tegenover het Algemeen Dagblad. "Onzin. Met Alberg ook niet, maar ik word vervelend als voetballers niet het maximale uit hun kunnen halen." Alberg vertrok uiteindelijk naar Philadelphia Union.

De kwaliteiten van Alberg staan voor Fraser buiten kijf. "Een waanzinnige speler, maar als je maar een uur of helft van waarde kunt zijn, sta je wissel. Ik heb hem veel krediet gegeven, maar ook een spiegel voorgehouden. We zijn nu immers zo ver dat we alles kunnen laten zien. Data, beelden, gegevens van sprints, kilometers, zelfs van stukjes wandelen, maar ook in tactisch en fysiek opzicht. Allemaal onderbouwend. Daarmee hebben we hem geprobeerd te overtuigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner