19.02.2016 15:14

De Boer vindt dat Ajax niet zonder Gudelj kan

Ouassama Idrissi, de flankspeler van FC Groningen, glipt langs Ajax-middenvelder Nemanja Gudelj. De Ajacied heeft zijn handen nodig om zijn tegenstander te stoppen. (14-02-2016)
Ouassama Idrissi, de flankspeler van FC Groningen, glipt langs Ajax-middenvelder Nemanja Gudelj. De Ajacied heeft zijn handen nodig om zijn tegenstander te stoppen. (14-02-2016)

Nemanja Gudelj is een hele belangrijke schakel in het elftal van Frank de Boer. Hoewel Gudelj een hoop kritiek krijgt te verduren meent zijn trainer dat de Serviër een bepaald type speler is dat hij voor de rest niet in zijn selectie heeft.

Tijdens de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd met Excelsior, kreeg De Boer de vraag wat hij vindt van het risicoloze spel van Gudelj. "Je hebt bepaalde types in je team nodig. Hij is zo'n type", doelt de Boer op de fysieke kracht van Gudelj. Toch kan het altijd beter denkt De Boer. "Natuurlijk zitten er best wel haken en ogen aan zijn spel, maar hij compenseert nog zó veel. Ik vind dat we op dit moment niet zonder hem kunnen."

"Maar als Nemanja ook dat (in balbezit, red.) op topniveau had gehad, had hij hier maar een jaar gespeeld en daarna naar een van de grootste clubs van Europa gegaan. We werken ondertussen hard aan die aspecten, het is een kwestie van tijd voordat hij daar ook beter in wordt", meent de oefenmeester van Ajax. De Boer gaf ook aan dat hij de middenvelder als eventuele centrale verdediger ziet, vanwege de personele problemen bij Ajax.

"Hij heeft tegen Groningen ook een tijdje achterin gestaan, al zal dat sneller gebeuren als we met drie verdedigers aantreden". Daarmee geeft de trainer aan dat hij eerder Gudelj dan Riechedly Bazoer centraal achterin zou posteren. "In organisatorisch opzicht moet Riechedly daar nog wat stappen in maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner