19.02.2016 16:32

Praet verlaat Anderlecht einde van seizoen

Dennis Praet staat te boek als een groot talent bij Anderlecht, maar zal niet lang meer in het paars-wit te bewonderen zijn. De middenvelder van is uitgekeken op de Belgische competitie en wil dus na dit seizoen vertrekken naar een buitenlandse club. Anderlecht lijkt daaraan mee te willen werken.

Technisch directeur Herman van Holsbeeck zegt hem geen strobreedte in de weg te leggen bij eventuele interesse. "Iedereen weet dat hij Anderlecht aan het einde van het seizoen zal verlaten. Hij wilde vorig jaar al naar een grote club verhuizen, maar dat is toen niet gelukt. Dennis heeft een duidelijke boodschap gekregen van onze voorzitter. Hij weet ook dat hij nog vijftien wedstrijden tot het uiterste moet gaan en dat we daarna een mooie club zullen vinden voor hem", geeft Van Holsbeeck aan tegenover RTL.

Toch is niet alles koek en ei rondom Praet. De middenvelder krijgt kritiek met zijn hoofd al in het buitenland te zijn. "Hij kiest zijn matchen uit en soms hebben we de indruk dat hij meer bezig is met een transfer", zegt Anderlecht voorzitter Roger Vanden Stock. De middenvelder maakte zijn debuut onder Ariël Jacobs, maar ging pas echt vlieguren maken onder John van den Brom. Januari 2015 mocht hij zelfs de Gouden Schoen in ontvangst nemen als beste speler van de Belgische competitie. Dit seizoen scoorde Praet vier doelpunten in 24 competitiewedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner