20.02.2016 18:02

Leeds United helpt Watford verder in FA Cup

Watford heeft zaterdag dankzij een cadeautje van Leeds United de kwartfinales van de FA Cup bereikt. Verdediger Scott Wootton van Leeds tikte in de 53e minuut een voorzet als een echte spits binnen (1-0). Wootton deed dat echter in eigen doel, tot ontsteltenis van zijn ploeggenoten.

Bij Watford stond winteraanwinst Nordin Amrabat in de basis. De Marokkaanse international zag kort na rust een hoge voorzet van ploeggenoot Ben Watson over zich heen vliegen, maar kreeg hulp van Wootton. De verdediger wilde de bal bij de tweede paal ongetwijfeld tot hoekschop verwerken, maar verraste zijn eigen keeper. Nathan Aké en Steven Berghuis zaten niet bij de selectie van Watford.

Reading, dat uitkomt op het tweede niveau, verraste West Bromwich Albion uit de Premier League met 3-1. Bij Reading viel Ola John in, net als, Lucas Piazón (ex-Vitesse) die het derde doelpunt maakte.