21.02.2016 13:51

Milik terug in basis, Gudelj verdedigende rol

Arkadiusz Milik viert het doelpunt dat hij namens Ajax tegen NEC Nijmegen maakt. (23-08-2015)
Arkadiusz Milik viert het doelpunt dat hij namens Ajax tegen NEC Nijmegen maakt. (23-08-2015)

Arkadiusz Milik keert zondagmiddag in de wedstrijd tussen Ajax en SBV Excelsior terug in de basis. De aanvaller zat de laatste wedstrijden op de bank. Nemanja Gudelj speelt in een andere rol dan gebruikelijk: de middenvelder zal voornamelijk als valse verdediger spelen.

Frank de Boer heeft zijn basisopstelling én formatie gewijzigd voor het duel met Excelsior. Ajax zal met drie verdedigers starten, met daarbij een verdedigend ingestelde Gudelj er voor. In de punt van de aanval heeft Milik weer een basisplaats gekregen. Tegen FC Groningen en Feyenoord moest de Poolse aanvaller het doen met invalbeurten. Damian van Bruggen en Robert Murić zitten voor het eerst dit seizoen bij de selectie van de Amsterdammers.

Excelsior-trainer Alfons Groenendijk moest vorige week in het duel met ADO Den Haag al vroeg afscheid nemen van doelman Filip Kurto. Hij is geblesseerd en wordt vervangen door Tom Muyters. Bas Kuipers vervangt Daan Bovenberg in de basis, terwijl Stanley Ebers de voorkeur krijgt boven Kevin Vermeulen. Bij Excelsior is er weer geen basisplaats voor Jeff Stans. 

Volg het duel tussen Ajax en Excelsior van 14.30 uur hier LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner