21.02.2016 21:49

Milik laat voeten spreken tegen Excelsior

Weer is Milik (nr. 9) belangrijk. De Poolse spits van Ajax maakt ook de 2-0 in het duel met Excelsior. (21-02-2016)
Weer is Milik (nr. 9) belangrijk. De Poolse spits van Ajax maakt ook de 2-0 in het duel met Excelsior. (21-02-2016)

Arkadiusz Milik mocht tegen Excelsior na twee wedstrijden weer eens in de basis beginnen. De Poolse spits liet zijn voeten spreken en maakte zowel het eerste als het tweede doelpunt van Ajax. Tegenover de NOS laat Milik weten dat hij een lastige week achter de rug heeft.

"Tegen Feyenoord en FC Groningen startte ik niet in de basis. De wedstrijd van vandaag (zondag, red.) was dus belangrijk voor mij", aldus de Pool. In de laatste twee duels gebruikte trainer Frank de Boer Anwar El Ghazi als spits. El Ghazi startte tegen Excelsior als rechtsbuiten.

Beide doelpunten van Milik waren wonderschoon. Met name de eerste goal - een schot in de verre kruising - was er een om in te lijsten. "Ja, het was een prachtig doelpunt. De goals leken wel op elkaar. Alleen bij het eerste doelpunt maakte ik zelf de actie, bij de tweede kreeg ik een mooie pass kreeg van Amin Younes."

Ondanks de goede wedstrijd baalt Milik ervan dat hij de laatste twee duels niet in de basis startte. "Misschien had ik drie of vier goals meer gemaakt, als ik altijd gespeeld had. Ik geef alles op de training en hoop volgende week weer in de basis te staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner