22.02.2016 14:59

Twente stuurt Eghan gedwongen naar Stabæk

FC Twente heeft een oplossing gevonden voor het werkvergunningprobleem rondom Shadrach Eghan. De middenvelder uit Ghana speelt het komende half jaar op huurbasis in de Noorse Eliteserien, bij Stabæk IF.

Als voetballer buiten Europa heeft Eghan een werkvergunning nodig om te voetballen in Nederland. Eghan kwam drie jaar geleden naar FC Twente en kreeg toen een werkvergunning. Deze vergunning liep onlangs af, maar FC Twente heeft momenteel de financiële middelen niet om de werkvergunning te verlengen. Hierdoor is Eghan niet inzetbaar voor de Tukkers, maar Stabæk IF kan tot de zomer wel gebruik maken van de Ghanees.

De competitie in Noorwegen begint pas in maart, waardoor Eghan de tijd heeft om te acclimatiseren, voordat hij begint aan officiële wedstrijden met zijn nieuwe werkgever. Eghan beschikt nog over een contract tot medio 2017 in Enschede, waardoor hij aan het einde van dit seizoen terugkeert bij FC Twente. De club moet dan opnieuw de werkvergunning verlengen, maar heeft daar dan mogelijk wel de financiële middelen voor.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner