24.02.2016 16:07

PSV A1 verlaat de Youth League met een kater

Na prima spel tegen AS Roma staat PSV A1 met lege handen in de Youth League. De ploegen stonden na negentig minuten spelen op 2-2 in Eindhoven, maar de penaltyserie verliep dramatisch voor PSV, dat in de achtste finale van de mini-Champions League sneuvelt.

PSV begon sterk aan het duel met de leeftijdsgenoten van AS Roma. Vooral op het middenveld heersten de Eindhovenaren en het was dan ook niet gek dat vanuit die linie de 1-0 werd opgezet. Albert Guðmundsson, die vorig seizoen nog in de jeugdopleiding van sc Heerenveen speelde, vond Steven Bergwijn met een pass dwars door het centrum en de gelegenheidspits bij de A1 bleef rustig. Vervolgens golfde het spel op en neer en kreeg voornamelijk AS Roma prima kansen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In het tweede bedrijf speelde AS Roma veel beter. De Romeinen kwamen goed uit de kleedkamer en zetten PSV meteen onder druk. Al na vier minuten resulteerde dit in de gelijkmaker. Suently Alberto maakte een overtreding in de zestien en Riccardo Marchizza profiteerde. De Italianen zetten door en kwamen zowaar ook op 1-2. Sadiq Umar maakte een geweldige actie op de achterlijn en bediende Edoardo Soleri. PSV toonde echter ruggengraat via invaller Matthias Verreth, die op aangeven van Martijn Berden snel na de 1-2 de gelijkmaker maakte.

In de Youth League wordt geen verlenging gespeeld, om de jeugdige spelers te ontzien qua inspanning. Er volgde na de 2-2 dus een penaltyserie, maar die verliep voor PSV dramatisch. Steven Bergwijn, Dante Rigo en Sam Lammers begonnen met missers en AS Roma raakte wel de eerste twee penalty's. Lorenzo Grossi scoorde uiteindelijk de beslissende penalty en zodoende schakelt AS Roma opnieuw een Nederlandse ploeg uit na penalty’s. Vorig seizoen verloor Ajax, nu strandt PSV A1 in de achtste finale van de Youth League.

Door: Jos Boesveld