24.02.2016 16:16

Dolberg fit genoeg om bij Ajax A1 te starten

Ajax A1-trainer Frank Peereboom geeft voorafgaand aan het duel met Vitesse A1 aanwijzingen aan aanvaller Kasper Dolberg (r.). (30-01-2016)
Ajax A1-trainer Frank Peereboom geeft voorafgaand aan het duel met Vitesse A1 aanwijzingen aan aanvaller Kasper Dolberg (r.). (30-01-2016)

Ajax A1 begint met Kasper Dolberg in de basis aan het Youth League-duel met Olympique Lyon. De achttienjarige Deen kampte de laatste tijd met een liesblessure, maar is fit genoeg om te starten tegen de Franse leeftijdsgenoten. Dolberg scoorde dit seizoen al drie keer in het Europese jeugdtoernooi.

Het team van trainer Frank Peereboom strijdt met Olympique Lyon A1 om een plekje in de kwartfinale van de Youth League. Peereboom kan gebruikmaken van twee spelers die al hun debuut maakten in de hoofdmacht van Ajax: Vaclav Černý en Donny van de Beek. Samen met Abdelhak Nouri is dit duo erg belangrijk voor Ajax A1.

Het is aan Ajax A1 om de Nederlandse eer hoog te houden in de Youth League. Eerder op de woensdag werd PSV A1 in de achtste finale uitgeschakeld door AS Roma A1. De Romeinen schakelden vorig jaar de Amsterdammers uit in de achtste finales van het jeugdtoernooi. In beide gevallen moest het Nederlandse team na een strafschoppenreeks buigen.

De wedstrijd is vanaf 17:00 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner