24.02.2016 20:52

Stam en Ulderink gaan stoppen bij Jong Ajax

Het trainersduo Jaap Stam (l.) en Andries Ulderink (r.) is klaar voor het duel tussen SC Telstar en Jong Ajax. (16-01-2015)
Het trainersduo Jaap Stam (l.) en Andries Ulderink (r.) is klaar voor het duel tussen SC Telstar en Jong Ajax. (16-01-2015)

Jaap Stam en Andries Ulderink hebben volgend seizoen niet meer Jong Ajax onder hun hoede. De twee trainers zijn toe aan een nieuwe uitdaging.

Stam en Ulderink zijn nog niet op elkaar uitgekeken: ze willen samen aan de slag bij een nieuwe club. "Als we samen kunnen blijven werken is dat het mooiste. We vullen elkaar goed aan en hebben een goede relatie. We zijn geen types die met elkaar meepraten; geven soms ook duidelijk onze mening", aldus Stam.

Ulderink vult zijn collega aan op de clubwebsite van Ajax.  "Mede door Jaap en Ajax heb ik me enorm kunnen ontwikkelen. Ik kan, en dat geldt vast ook voor Jaap, mijn ei altijd goed kwijt bij Jong Ajax." Het trainersduo staat sinds medio 2014 aan het roer bij de beloften van Ajax.

"Je hebt bij deze ploeg wel te maken met veel wisselingen", vervolgt Ulderink. "Er spelen zowel A-junioren als A-selectiespelers mee. Dat is ook logisch en dat weet je vooraf. Maar het kriebelt om weer met een vaste groep te werken. Dat is vooral de reden voor de beslissing om na 2015-2016 te stoppen bij Jong Ajax."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner