25.02.2016 13:43

Lazović moet Olimpija de landstitel bezorgen

Douglas (l.) houdt spits Danko Lazović onder controle tijdens de Europa League-wedstrijd tussen FC Twente en Zenit Sint-Petersburg. (10-03-2011)
Douglas (l.) houdt spits Danko Lazović onder controle tijdens de Europa League-wedstrijd tussen FC Twente en Zenit Sint-Petersburg. (10-03-2011)

De 32-jarige Danko Lazović zet zijn carrière voort in Europa. De oud-spits van onder andere Feyenoord, Vitesse en PSV speelde sinds begin 2015 in China, maar keert terug bij de Sloveense titelkandidaat Olimpija Ljubljana.

Lazović koos begin 2014 voor een terugkeer naar zijn geboorteland, bij de club waar hij zijn voetbalcarrière begon. Bij Partizan was de aanvaller succesvol, maar toch koos hij in 2015 voor een avontuur bij het Chinese Beijing BG, dat uitkomt op het tweede niveau van het land. Na wederom een succesvol jaar besloot Lazović zijn contract te laten ontbinden, waardoor hij buiten de transferperiode om een transfer naar Slovenië kon maken.

Olimpija Ljubljana staat halverwege de competitie bovenaan, maar heeft nog een lange weg te gaan om ook daadwerkelijk kampioen te worden. Met de inbreng van Lazović hoopt men bij Olimpija Ljubljana voor het eerst sinds 1995 weer landskampioen te worden. De spits, die succesvol was voor PSV, maar in het shirt van Feyenoord en Vitesse niet slaagde, tekende bij zijn nieuwe club een contract voor anderhalf jaar, tot medio 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner