29.02.2016 21:50

Jong Ajax heeft geen kind aan Schapenkoppen

Jong Ajax heeft maandagavond een zeer ruime overwinning geboekt op FC Dordrecht. Een versterkt team, aangevuld met A-spelers, liet weinig heel van het team van coach Harry van den Ham. Onder toeziend oog van Frank de Boer wonnen de talenten met 4-1 op Sportpark de Toekomst.

Jong Ajax startte in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met verschillende selectiespelers. Onder meer Viktor Fischer, Thulani Serero en Diederik Boer mochten ritme opdoen bij de talenten. Na een leuke openingsfase met kansen aan beide kanten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Fischer trof doel door de benen van doelman Robbert te Loeke na een lange pass van Donny van de Beek. Jong Ajax was daarna los en creëerde diverse mogelijkheden op meerdere doelpunten. Deze waren echter niet besteed aan Django Warmerdam en Richairo Živković.

Daarna begon de show van Robert Murić. De Kroaat maakte zelf de 2-0 met een punter nadat tegenstander Guus van Weerdenburg op het verkeerde been werd gezet. Even later was Murić, na wederom een goede actie, de aangever op een doelpunt van Živković. De Ajax-spits knalde de voorzet hoog in het net. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Donny van de Beek. De middenvelder, met al aardig wat speelminuten bij het eerste, plaatste de bal in de hoek vanaf rand zestien na een sterke solo van Frenkie de Jong.

Dordrecht startte met een dubbele wissel furieus na rust. Een voorzet van invaller Jeroen Lumu werd in het doel gekopt door Rangelo Janga. De topscorer maakte alweer zijn vijftiende van het seizoen. De bezoekers toonden een beter gezicht en wilden er nog een wedstrijd van maken. Jong Ajax bleef echter de bovenliggende partij en kreeg via het hoofd van Fischer de zoveelste kans. De inzet van de Deen vloog net langs de paal. Janga zag zijn tweede doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel.

Ondanks de vroege goal in de tweede helft kon Dordrecht daarna weinig bewerkstelligen. De talenten van Ajax bleven zeer eenvoudig op de been en hadden zelfs het beste van het spel. Door de 4-1 overwinning verstevigt Jong Ajax de achtste plaats in de Jupiler League. Het team heeft slechts twee punten achterstand op Eredivisiedegradant Go Ahead Eagles. Vrijdag gaat Jong Ajax op bezoek bij streekgenoot Almere City. Dordrecht neemt het die avond in eigen huis op tegen rode lantaarndrager RKC Waalwijk.

Door: Koen Larmit