02.03.2016 11:25

Oud-Az'er Martens overweegt om te stoppen

AZ'er Martens is blij na de winst op PSV (29-09-2013).
AZ'er Martens is blij na de winst op PSV (29-09-2013).

Eens was hij dé uitblinker bij AZ. En nu vraagt de pas 31-jarige Maarten Martens zich hardop af of hij moet stoppen met voetballen. "Ik heb het idee dat ik niet meer het niveau kan halen dat ik van mijzelf verlang."

Sinds zijn vertrek bij de Griekse club PAOK is de Belg, die tussen 2006 en 2014 onder contract stond bij AZ, zonder club. En dat maakt hem aan het twijfelen of hij nog wel door moet gaan: "Ik wil graag iets voor honderd procent doen. Ik wil niet aanmodderen. En dan is het beter om misschien afstand te doen van het hoogste niveau", laat de begaafde speler weten aan RTV Noord.

Op dit moment herstelt Martens van een heupblessure: "Je zet alles op een rijtje. Je neemt de boodschappen van de specialisten mee. Zij zeggen dat het nog wel kan, alleen is de kans er dat ik de blessure erger maak. En ik wil na mijn carrière ook nog wat actiefs doen."

Het wel of niet stoppen met voetballen is een besluit met het verstand, want in zijn hart wil de Belg het liefst blijven voetballen. Toch realiseert Martens dat hij de knoop zal moeten doorhakken. "Dat is eigenlijk het moeilijkste. Aan de andere kant vind ik het wel heel leuk om het voetbal te volgen. Dat zou je misschien niet verwachten. Het laatste wat ik wil is om voetbal, mijn passie, met pijn te moeten eindigen.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner