03.03.2016 11:01

Paderborn zet coach Effenberg op straat

SC Paderborn 07-trainer Stefan Effenberg staat langs de lijn te coachen tijdens het bekerduel Borussia Dortmund - Paderborn. (28-10-2015)
SC Paderborn 07-trainer Stefan Effenberg staat langs de lijn te coachen tijdens het bekerduel Borussia Dortmund - Paderborn. (28-10-2015)

SC Paderborn 07 heeft per direct afscheid genomen van trainer Stefan Effenberg. De Duitse club maakt het afscheid van oefenmeester donderdagochtend via de officiële kanalen bekend.

Effenberg was sinds oktober actief als trainer van Paderborn. De oud-speler van onder meer Bayern München en Borussia Mönchengladbach begon goed bij de club uit de 2. Bundesliga. Effenberg wist zijn eerste twee wedstrijden te winnen, maar daarna is het bergafwaarts gegaan met Paderborn, dat vorig seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Op dit moment is Paderborn de nummer zeventien van de 2. Bundesliga. Aan het einde van het seizoen zou dat betekenen dat Paderborn degradeert uit de 2. Bundesliga.

Het vertrek van Effenberg komt op een opmerkelijk moment. Onlangs werd bekendgemaakt dat Effenberg al sinds oktober zonder trainersdiploma op de bank zit bij Paderborn. Er zou echter een regeling worden getroffen met de Duitse bond, maar na het gedwongen vertrek van Effenberg lijkt dat niet meer nodig te zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner