05.03.2016 10:24

Update: 'FC Dordrecht wil duel overspelen'

Thulani Serero (l.), die tegen FC Dordrecht als controleur speelt voor Jong Ajax, moet hier Michael Chacon voor zich dulden. (29-02-2016)
Thulani Serero (l.), die tegen FC Dordrecht als controleur speelt voor Jong Ajax, moet hier Michael Chacon voor zich dulden. (29-02-2016)

FC Dordrecht heeft een officieel protest aangetekend bij de KNVB omtrent de 4-1 nederlaag die het opliep bij Jong Ajax. De club vindt dat Thulani Serero geen dispensatie had mogen krijgen voor die wedstrijd.

Dordrecht heeft een PDF document in bezit waarop staat dat bij Jong Ajax en Jong PSV twee dispensatiespelers ouder dan 23 uit het eerste elftal mogen meedoen. Zij mogen datzelfde weekend helemaal niet bij de eerste selecties van Ajax en PSV hebben meegespeeld óf zij in de basis zijn gestart of (meer dan) 45 minuten hebben gespeeld.

De KNVB reageerde snel. "Er bestaan echter twee verschillende teksten naast elkaar. En volgens de andere tekst die ook op de KNVB-site is te lezen, was het meespelen van Serero juist geen probleem", zegt een woordvoerder van de KNVB. Serero deed als invaller mee in de winstpartij tegen AZ en volgens de documenten van Dordrecht had hij dus niet mee mogen doen tijdens Jong Ajax - FC Dordrecht. "In dat PDF-bestand lijkt bij ’in de basis en 45 minuten’ het woordje ’niet’ te ontbreken", aldus de KNVB.

"Tijdens alle presentaties bij de clubs, op de website van de KNVB en tijdens de algemene vergadering betaald voetbal hebben we in het belang van clubs uit de Jupiler League juist een beperking van de dispensatieregel doorgevoerd. Daardoor zou het vreemd zijn als een Ajax-speler die 90 minuten heeft gespeeld wél met Jong Ajax zou mogen meedoen en een invaller niet."

"Er zijn in dit langdurige proces, waarin de KNVB aan ieders wensen probeerde te voldoen, veel teksten over en weer gegaan en twee tegenstrijdige teksten naast elkaar gaan leven. Zoals wij die nu beoordelen, moet er naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen."

Update: 05-03-2016 10:24:

FC Dordrecht heeft volgens het Algemeen Dagblad een verzoek ingediend om de Jupiler League-wedstrijd Jong Ajax – FC Dordrecht over te laten spelen. Volgens de Schapenkoppen was Thulani Serero niet speelgerechtigd in dat duel.

De Zuid-Afrikaan vormde tijdens het duel in speelronde 28 ruim tachtig minuten lang een belangrijke schakel op het middenveld van de Amsterdamse beloften, maar volgens FC Dordrecht had Serero niet in actie mogen komen, aangezien hij een dag voor het duel op De Toekomst bij het eerste elftal als invaller in het veld kwam tegen AZ.

FC Dordrecht zette eerder al vraagtekens bij het meespelen van Viktor Fischer, maar de KNVB kwam al snel met een statement dat de Deen gewoon in actie mocht komen. Nu FC Dordrecht een klacht heeft ingediend rondom Serero, is het opnieuw wachten op een reactie van de Nederlandse voetbalbond. De KNVB stelde eerder al dat FC Dordrecht naar een verkeerd document verwijst, waar het woordje 'niet' in ontbreekt.

Jong Ajax won het duel in Amsterdam overigens met 4-1. Viktor Fischer, Robert Murić, Richairo Živković en Donny van de Beek scoorden al voor rust.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner