04.03.2016 19:39

Lucas loopt blessure op bij missen strafschop

Een strafschop missen én gelijktijdig een spierblessure oplopen. Het is de onfortuinlijke Lucas Leiva gelukt. De middenvelder van Liverpool zal de komende zes weken niet op het veld verschijnen.

Lucas liep de blessure op in de finale van de League Cup tegen Manchester City. Omdat er na 120 minuten spelen nog steeds een gelijke stand (1-1) op het scorebord stond, moest de eindstrijd door middel van een strafschoppenreeks worden beslist. Lucas nam de tweede penalty van Liverpool en miste. Omdat ook Coutinho en Adam Lallana hun strafschop misten, won Manchester City de League Cup

"Ik heb nooit eerder gehoord dat iemand geblesseerd is geraakt bij het nemen van een strafschop", liet trainer Jürgen Klopp vrijdag tijdens de persconferentie weten. "Lucas heeft echt heel veel pech."

Liverpool staat op dit moment op de achtste plaats in de Premier League en wil nog een aantal plekken stijgen. The Reds zijn ook nog actief in de Europa League. Manchester United is in de achtste finale de tegenstander van Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner