05.03.2016 19:04

Paris Saint-Germain niet langs Montpellier HSC

De titelkansen van Paris Saint-Germain blijven immens groot, maar de ploeg uit de hoofdstad verspeelde zaterdag voor de tweede keer op rij punten. Na de eerste nederlaag van het seizoen bij Olympique Lyon kwam de koploper niet voorbij Montpellier HSC: 0-0.

Paris Saint-Germain is dit seizoen oppermachtig in de Ligue 1 en ging pas in speelronde 28 voor het eerst onderuit in de competitie. Olympique Lyon was met 2-1 te sterk voor de ploeg van Zlatan Ibrahimović, Ángel Di María en Gregory van der Wiel. In het bekertoernooi werd de kater al een beetje weggespoeld met een overwinning op AS Saint-Étienne, maar enkele dagen later ging het toch weer mis.

Montpellier HSC hield de formatie van Laurent Blanc, die met het oog op het Champions League-duel met Chelsea Ibrahimović op de bank zette, van het scoren af. De Zweedse spits kwam na een uur spelen nog wel in het veld, maar kon niets veranderen aan de stand. Van der Wiel speelde de hele wedstrijd.

Met nog negen wedstrijden te gaan staat Paris Saint-Germain nu 23 punten voor op de nummer twee AS Monaco. Dit betekent dat de koploper in de volgende wedstrijd al kampioen kan worden, als het zelf wint en AS Monaco verliest.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner