06.03.2016 20:59

Fenerhahçe op titelkoers na ruime overwinning

Fenerbahçe blijft zicht houden op de titel in de Turkse Süperlig. Op bezoek bij Akhisaspor werd ruim gewonnen: 0-3. De voorsprong op achtervolger Besiktas bedraagt vijf punten, maar met twee wedstrijden meer gespeeld.

Na de cruciale 2-0 zege op Besiktas van maandag, gaf Fener de jacht op de titel een goed vervolg. Tien minuten voor rust schoot rechtsachter Sener Özbayrakli fraai raak. Na rust verdubbelde Volkan Sen de voorsprong, waarna Fernandão in de slotminuut de laatste treffer binnenschoot.

Robin van Persie begon in de basis bij de Turken. De Nederlander deed eerder al zijn beklag over zijn vele wisselbeurten, en ook zondagavond was de aanvaller aan de beurt. In 84e minuut kwam Fernandão Van Persie aflossen in de punt van de aanval.

De weg naar het kampioenschap is nog lang voor Fenerbahçe. Als Besiktas zijn twee inhaalwedstrijden wint, staat het één punt boven Fener.