07.03.2016 09:20

De Boer tipte Bazoer over wereldtreffer

Trainer Frank de Boer had voor de wedstrijd met Willem II zijn ploeg een tip gegeven: Willem II-keeper Kostas Lamprou staat ver voor zijn doel. Riechedly Bazoer deed wat met de tip en ramde de 0-2 vanaf twintig meter binnen.

De Boer zag dat Ajax met 0-4 wist te winnen van de Tilburgers en de 0-2 van Bazoer was er één om in te lijsten. De middenvelder nam de bal aan, draaide in één keer door en schoot van ongeveer twintig meter snoeihard raak. Iets wat De Boer tijdens de voorbespreking al had aangegeven.

Lamprou is immers niet de langste keeper. "Als de bal draait en vrij hoog is, heeft hij daar moeite mee. Dit schot bewees dat", legt de oefenmeester uit aan De Telegraaf. "Lamprou is een heel goede keeper, maar heeft niet de lengte die bijvoorbeeld Edwin van der Sar had. Dan moet je dat compenseren en sta je vaak wat verder voor de goal."

"Riech wist niet precies waar Lamprou stond, denk ik, maar wel waar het doel was", denk De Boer die wel vond dat zijn pupil de bal met de juiste techniek schoot. "Hij wilde de bal vol met zijn binnenkantwreef raken, deed dat goed en dan heb je een kans dat hij erin gaat. Het was een schitterende goal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner