09.03.2016 17:24

Gelegenheidsdefensie voor Benfica tegen Zenit

Zenit Sint-Petersburg en SL Benfica beginnen niet ongewijzigd aan de cruciale return in de achtste finale van de Champions League. Beide Portugese trainers hebben enkele veranderingen doorgevoerd voor het duel.

Zenit-manager André Villas-Boas heeft zijn elftal niet onveranderd gelaten ten opzichte van de heenwedstrijd in Lissabon. De destijds opgestelde Domenico Criscito en Javi García kunnen door respectievelijk een schorsing en een blessure niet meedoen aan de belangrijke return. Zij worden vervangen door Yuriy Zhirkov, die op de hele linkerflank uit de voeten kan, en winteraanwinst Maurício. Daarnaast heeft Villas-Boas ervoor gekozen om Ezequiel Garay en Oleg Shatov niet op te stellen tegen Benfica. In de verdediging staat Neto, op de plaats van Oleg Shatov gaat Aleksandr Kokorin spelen.

Benfica-trainer Rui Vitória heeft zich slechts beperkt tot noodgedwongen aanpassingen. Zo moet hij doelman Julio César missen wegens een blessure. Zijn vervanger is, net als in de topper tegen Sporting CP afgelopen weekend, Ederson. Ook Jardel en André Almeida kunnen wegens schorsingen niet meedoen in Sint-Petersburg, waar Benfica een 1-0 voorsprong verdedigt. Ljubomir Fejsa en Nelsinho, beiden een stuk aanvallender ingesteld dan Jardel en Almeida, staan daarom aan de aftrap in Stadion Petrovskiy.

De wedstrijd is, omdat het duel in Rusland wordt gespeeld, al vanaf 18.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner