10.03.2016 10:14

Miedema na uitschakeling: "Ontzettend zuur"

Het Nederlands vrouwenelftal speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen de Zweedse dames in de derde en laatste wedstrijd van het Olympisch kwalificatietoernooi. De remise was niet genoeg voor Oranje: Zweden gaat door de puntendeling naar Rio de Janeiro.

Voor spits Vivianne Miedema was het extra zuur. De aanvalster van Bayern München scoorde de openingstreffer, maar liet vlak voor tijd een reuzenkans liggen om Nederland aan de drie punten te helpen die het nodig had om de Olympische Spelen te bereiken. Na de wedstrijd, die op Het Kasteel, het stadion van Sparta gespeeld werd, was zij geëmotioneerd. "Dit is ontzettend zuur. In de laatste minuut kan je hem winnen en dan sta je in Rio. We hebben het in de tweede wedstrijd weggegeven", reageerde Miedema tegenover de NOS. Oranje verloor de tweede wedstrijd met 4-1 van Noorwegen.

Arjan van der Laan, bondscoach van de vrouwen, toonde zich toch tevreden. "De ploeg heeft alles gegeven wat ik als trainer kon verwachten, maar we kopen er helaas niets voor". Na deze uitschakeling heeft de ploeg ruim een jaar de tijd om toe te leven naar het volgende grote toernooi, want in 2017 staat het EK in Nederland op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner