10.03.2016 12:21

Veldwijk: "Het speelt bij mij al wat langer"

Lars Veldwijk kan juichen tijdens het competitieduel PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)
Lars Veldwijk kan juichen tijdens het competitieduel PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)

Lars Veldwijk liet onlangs doorschemeren in de toekomst graag interlands te spelen voor Zuid-Afrika. De spits van PEC Zwolle is nog nooit in het land geweest, maar zinspeelt al langer op een interlandcarrière bij Zuid-Afrika.

"Ik snap dat het voor mensen apart overkomt, maar het speelt bij mij al wat langer", vertelt Veldwijk aan de NOS. Veldwijk is op dit moment een veelbesproken onderwerp in Zuid-Afrika. "De pers is erop gedoken omdat ik het in Nederland goed doe en omdat ze in dat land een spitsenprobleem hebben. Ik ben realistisch genoeg om te zeggen dat het Nederlands elftal er voor mij toch niet inzit."

De vader van Veldwijk werd geboren in Zuid-Afrika en woonde tot zijn veertiende in het Afrikaanse land.  De spits komt daardoor in aanmerking voor het Zuid-Afrikaans staatsburgerschap. Veldwijk heeft de benodigde papieren inmiddels ingeleverd bij de ambassade, waardoor het nu wachten is op een uitnodiging. "Volgens mij moet de bondscoach (Ephraim Mashaba, red) vandaag (donderdag, red.) de selectie bekendmaken voor de komende wedstrijden van Zuid-Afrika. Daar kan ik nog niet voor opgeroepen worden, maar er zullen nu misschien wel wat vragen over mij komen", aldus Veldwijk, die het volkslied van Zuid-Afrika nog niet kent. "Zodra ik opgeroepen word, ga ik me daar zeker in verdiepen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner