10.03.2016 18:54

Trainer Konterman gretig: "Eén van de beste"

Bert Konterman, assistent-trainer van Jong FC Twente, legt voor het duel met FC Volendam de ballen goed voor de warming-up. (20-10-2013)
Bert Konterman, assistent-trainer van Jong FC Twente, legt voor het duel met FC Volendam de ballen goed voor de warming-up. (20-10-2013)

Bert Konterman ziet voor zichzelf een mooie toekomst als trainer in de Eredivisie. De oud-voetballer van onder andere Feyenoord en Glasgow Rangers wacht nog op zijn eerste kans bij het eerste elftal van een club.

In 2004 sloot Konterman zijn carrière af bij Vitesse, maar daarvoor had hij vooral succes in Schotland en bij Feyenoord. De oud-verdediger schopte het ook tot het Nederlands elftal en speelde bijvoorbeeld mee op het Europees Kampioenschap van 2000, dat door Nederland en België werd georganiseerd. Na zijn actieve voetbalcarrière sloot Konterman aan als assistent-trainer bij de KNVB en maakte hij het avontuur van Jong FC Twente in de Jupiler League mee als assistent.

Sinds de zomer van 2014 is Konterman echter hoofdtrainer van FC Twente A1. Het alleen voor de groep staan smaakt naar meer, geeft Konterman toe in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik ben toch wel iemand die doelen stelt en daarom wil ik in de komende jaren één van de beste trainers van Nederland worden", zijn de duidelijke woorden van de 45-jarige trainer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner