11.03.2016 11:15

Update: Halldórsson op huurbasis weg bij NEC

NEC heeft doelman Hannes Halldórsson dit seizoen niet meer nodig. De goalie raakte geblesseerd en is in de pikorde voorbijgestreefd door aanwinst Brad Jones. Volgens de geruchten gaat de IJslander op huurbasis naar FK Bodø/Glimt.

In Nijmegen kreeg men dit seizoen al twee keer te maken met een keepersprobleem. Eerst viel de ene na de andere keeper geblesseerd weg, waardoor de Eredivisionist in de jeugdopleiding moest kijken om de bank te vullen. Vervolgens herstelden meerdere keepers, waardoor NEC opeens met vier keepers bij de eerste selectie zat. Volgens FOX Sports lossen de Gelderlanders het laatste probleem op door Halldórsson te verhuren.

"Voor alle partijen een bevredigende oplossing", kijkt de zaakwaarnemer van de IJslandse international naar de verhuurperiode aan FK Bodø/Glimt. De transfer moet door beide clubs nog bevestigd worden. De competitie in Noorwegen staat op het punt van beginnen, waardoor Halldórsson flink wat speelminuten kan maken als hij zich bewijst in Scandinavië. Dit heeft de goalie nodig om in aanmerking te komen voor speeltijd bij IJsland, aangezien het land zich plaatste voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk.

In de Eredivisie kwam Halldórsson tot acht competitiewedstrijden.

Update 11 maart 2016, 11:15:15 - Halldórsson op huurbasis weg bij NEC

NEC heeft vrijdagochtend de geruchten bevestigd: doelman Hannes Halldórsson maakt het seizoen af bij FK Bodø/Glimt. Het is een sportief gebaar van de Eredivisionist. "Door deze verhuurperiode is het voor de doelman mogelijk om speelminuten te maken en zich verder te blijven ontwikkelen", laat NEC via de officiële kanalen weten.

Doordat Halldórsson in Noorwegen waarschijnlijk meer speeltijd krijgt, zal hij vermoedelijk bij IJsland onder de lat staan tijdens het EK in Frankrijk. De IJslanders nemen het in de groepsfase op tegen Portugal, Oostenrijk en Hongarije.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner