12.03.2016 17:25

Privésituatie zorgt voor afwezigheid Mokotjo

Kamohelo Mokotjo kan lachen, want zijn assist werd door Jerson Cabral gepromoveerd tot doelpunt. FC Twente leidt met nog tien minuten te spelen met 2-0 tegen FC Groningen. (27-02-2016)

Kamohelo Mokotjo staat zaterdagavond voor het eerst dit seizoen niet in de basis bij een competitiewedstrijd van FC Twente. De middenvelder verblijft vanwege privéomstandigheden in Zuid-Afrika en is niet inzetbaar.

Jelle van der Heyden zal Mokotjo op het middenveld vervangen. De twintigjarige middenvelder maakt zich op voor zijn vierde basisplaats van het seizoen. Hij zal op het middenveld worden vergezeld door Hakim Ziyech en aanvoerder Felipe Gutiérrez. Robbert Schilder keert ten koste van Jeroen van der Lely terug in de basiself.

Tegenstander PEC Zwolle kan niet beschikken over Stef Nijland, die vorige week nog twee keer scoorde tegen De Graafschap. De aanvallende middenvelder heeft een botkneuzing in de knie. Zijn plek zal worden overgenomen door Ouasim Bouy, die terugkeert van een schorsing. Bram van Polen is weer fit, maar begint in Enschede op de bank.

De wedstrijd is vanaf 18:30 LIVE te volgen.