16.03.2016 10:00

TvdW: Jurjus en Janssen de stabiele factoren

Wie mag zich na opnieuw een spannend voetbaljaar de beste speler van de Nederlandse competitie noemen? Vanaf de eerste speelronde komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Twee doelmannen blonken afgelopen speelronde uit. Hidde Jurjus en Brad Jones behaalden hoge cijfers, maar de doelman van De Graafschap was volgens de media net iets beter dan zijn collega-goalie van NEC. Jurjus, na de winterstop geregeld in het Team van de Week terug te vinden, kreeg voor zijn goede optreden tegen Roda JC (3-0 winst) een 7.75 als rapportcijfer.

Iemand die na de winterstop ook vaak terug te vinden is in het Team van de Week, is AZ-verdediger Ron Vlaar. De international won met zijn ploeg vrij gemakkelijk van Willem II in Tilburg. Naast Vlaar zien we Robin Pröpper, die tegen Roda JC verantwoordelijk was voor het tweede doelpunt van zijn team, ook in de verdediging. De mandekker kopte raak uit een voorzet van Andrew Driver. De verdediging wordt compleet gemaakt door Jerry St. Juste. De jonge verdediger van sc Heerenveen hield zich staande tegen Luuk de Jong. Hij krijgt een 6.88 voor zijn optreden.

Door naar het middenveld. Illias Bel Hassani keert terug in het Team van de Week. De creatieve middenvelder krijgt een 6.88 voor zijn optreden tegen SC Cambuur, waar hij de laatste treffer voor zijn rekening nam. Een andere doelpuntenmaker uit die wedstrijd is Jack Byrne. De middenvelder van Cambuur zette zijn ploeg op voorsprong tegen de ploeg uit Almelo, maar verloor uiteindelijk met 3-1.

Het hart van het middenveld wordt gevormd door Hakim Ziyech van FC Twente en Rick Kruys van Excelsior. Ziyech maakte de belangrijke 1-1 tegen PEC Zwolle, waarna de Tukkers uiteindelijk de winst naar zich toetrokken: 2-1. Kruys was de aangever bij de eerste goal in het duel Excelsior – FC Groningen. De dertigjarige voetballer, die aan het einde van dit seizoen stopt als prof, was in speelronde 27 de beste middenvelder van de week met een rapportcijfer van een 7.

In de voorhoede drie spelers die ook vaak terug te vinden zijn in het Team van de Week. Sébastien Haller scoorde op fantastische wijze de 1-0 tegen ADO Den Haag en kreeg voor zijn optreden een 6.75. Amin Younes was een plaag voor tegenstander Todd Kane van NEC en krijgt hetzelfde cijfer als Haller achter zijn naam. De beste speler was echter Vincent Janssen. De spits van AZ was tweemaal trefzeker tegen Willem II en bracht zijn seizoenstotaal op negentien doelpunten. Hiermee staat hij samen met Luuk de Jong bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. Met een notering van een 7.88 is hij tevens de beste speler van speelronde 27 in de Eredivisie.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner