15.03.2016 17:31

De Boer benadrukt belang van duel met PSV

Frank de Boer heeft nogmaals benadrukt dat Ajax het afgelopen weekend een kans heeft gemist. De ploeg zag dat PSV punten verspeelde, maar deed dat zelf ook. De kraker van dit weekend is nu extra belangrijk.

Zowel Ajax als PSV speelden het afgelopen weekend gelijk en daardoor blijft de marge één punt in het voordeel van de Eindhovenaren. "De teleurstelling overheerst omdat het niet door de tegenstander kwam, maar omdat het onnodig was", aldus De Boer tegen Ajax TV. "Bij vlagen speelden we goed voetbal. We hebben ons daar alleen zelf niet voor beloond. Dat is jammer."

Had Ajax gewonnen van NEC dan had had het duel van komend weekend tussen PSV en Ajax als koploper ingegaan en met twee punten voorsprong. "Zondag wordt het een hele andere wedstrijd. Op beide ploegen ligt dan een evengrote druk", zegt de oefenmeester. "Het is jammer dat je niet gewonnen hebt. Dan had je ook als je niet wint bij PSV nog een hele grote kans gemaakt."

Verlies is dodelijk voor Ajax, zo weet De Boer. "Als je nu verliest, dan is het opeens vier punten. Dan mogen zij er nog één verliezen", rekent hij. "Het is jammer dat we die kans hebben laten liggen. Anderzijds presteer je vaak onder hoge druk het beste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner