17.03.2016 10:31

Voskamp vervolgt carrière bij Westlandia

Johan Voskamp (l.) vecht een duel uit met Roel Janssen (r.) tijdens het competitieduel Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam. (20-11-2015)
Johan Voskamp (l.) vecht een duel uit met Roel Janssen (r.) tijdens het competitieduel Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam. (20-11-2015)

Johan Voskamp vertrekt aan het einde van het seizoen bij Sparta Rotterdam. De 31-jarige spits stopt met het spelen van betaald voetbal en gaat aankomend seizoen spelen voor RKVV Westlandia.

Voskamp komt dit seizoen amper aan spelen toe bij Sparta. De aanvaller mocht van Sparta-trainer Alex Pastoor vier keer invallen, maar zit de laatste tijd niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Sparta, dat op het punt staat om promotie naar de Eredivisie af te dwingen, geeft in de punt van de aanval de voorkeur aan Roland Bergkamp. Op de bank heeft Pastoor wel ruimte voor aanvallers Finn Stokkers en Sherjill MacDonald, maar niet voor Voskamp.

De aanvaller, die op 20 augustus 2010 acht (!) keer wist te scoren tijdens het competitieduel met Almere City FC (12-1 overwinning), gaat volgend seizoen spelen voor Westlandia. De club uit Naaldwijk speelt op dit moment in de Zondag Hoofdklasse A. Maar die club staat net als Sparta op het punt om te promoveren. Met nog elf wedstrijden te gaan heeft Westlandia een voorsprong van elf punten op nummer twee ASV De Dijk. Westlandia zal daardoor aankomend seizoen waarschijnlijk spelen in de Zondag Topklasse, dat aankomend seizoen verder zal gaan onder de naam Derde Divisie Zondag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner