19.03.2016 10:13

AS Monaco dichter bij degradatie dan bij PSG

Zlatan Ibrahimović (l.) weet de bal net voor de voeten van Jérémy Toulalan weg te tikken tijdens AS Monaco - Paris Saint-Germain. (30-08-2015)
Zlatan Ibrahimović (l.) weet de bal net voor de voeten van Jérémy Toulalan weg te tikken tijdens AS Monaco - Paris Saint-Germain. (30-08-2015)

Paris Saint-Germain schoot zichzelf de recordboeken in, door de kampioenswedstrijd ruim te winnen en zodoende al na speelronde dertig kampioen in de Ligue 1 te worden. Hoe groot het verschil tussen de kampioen en de rest is, laat AS Monaco perfect zien.

De Monegasken waren de enige ploeg die nog een beetje mee konden komen met Paris Saint-Germain, maar de ploeg verspeelde uiteindelijk te veel punten en moest de strijd opgeven. Inmiddels staat AS Monaco, met nog acht competitiewedstrijden te gaan, 25 punten achter op Paris Saint-Germain, dat dus niet meer in te halen is.

Het bizarre feit is echter dat AS Monaco als nummer twee dichter bij de degradatiezone staat, dan bij de club uit de hoofdstad. Het verschil tussen Paris Saint-Germain en AS Monaco bedraagt dus 25 punten, terwijl GFC Ajaccio, de nummer achttien van de Ligue 1, slechts negentien punten achter staat op AS Monaco. 

In Frankrijk degraderen de nummers twintig, negentien en achttien rechtstreeks en het land staat bekend om de spannende degradatiestrijd. Bovenin is het dus al jaren niet meer spannend, Paris Saint-Germain, dat nu vier keer op rij de beste van Frankrijk is, wordt elk jaar eerder kampioen. De ploeg probeert nu hoge ogen te gooien in de Champions League, waarin het in de kwartfinale tegenover Manchester City staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner