20.03.2016 11:15

Invaller Tannane stelt zege St. Etienne veilig

Oussama Tannane maakt in zijn eerste maanden in de Franse Ligue 1 indruk. De dribbelaar viel zaterdag ruim tien minuten voor tijd in bij Saint-Etienne en besliste het duel met Montpellier vrijwel meteen.

Tannane, die in de winterstop de overstap van Heracles Almelo naar Frankrijk maakte, begon op de bank. Ruim een minuut nadat hij binnen de lijnen was gekomen tekende hij voor de 2-0. De wedstrijd in het Geoffroy Guichard-stadion zou uiteindelijk in 3-0 eindigen. Nolan Roux had vijf minuten voor het tweede doelpunt al de eerste treffer gemaakt, waarna Valentin Eysseric even later nog de kers op de taart zette.

Met de overwinning staat de Franse recordkampioen op de zevende plaats in de competitie. Als de club het seizoen sterk weet af te sluiten is kwalificatie voor Europees voetbal nog serieus aan de orde. Zelfs de Champions League is nog niet uit zicht, nummer drie Olympique Lyon staat op slechts vier punten afstand. De Franse competitie heeft nog zeven speelronden en de titel is reeds aan Paris Saint-Germain vergeven.