21.03.2016 10:52

Cruyff: "Benieuwd hoe Ajax er nu mee omgaat"

Davy Pröpper (l.) vecht een duel uit met Nemanja Gudelj (r.) van Ajax. Beide spelers voeren een mooie strijd op het middenveld in Eindhoven. (20-03-2016)
Davy Pröpper (l.) vecht een duel uit met Nemanja Gudelj (r.) van Ajax. Beide spelers voeren een mooie strijd op het middenveld in Eindhoven. (20-03-2016)

Johan Cruyff is benieuwd hoe Ajax de komende weken zal reageren nu het de titelfavoriet is. Door de overwinning op PSV van zondagmiddag hebben de Amsterdammers de koppositie gepakt in de Eredivisie. 

De legendarische voetballer is daardoor nieuwsgierig geworden hoe Ajax zich de komende weken zal manifesteren. "Ze staan nu bovenaan en zijn weer de te kloppen ploeg. Daarom ben ik benieuwd hoe de spelers straks omgaan met de wedstrijden die gewonnen moeten worden tegen ploegen die zich ingraven", schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf. "Dat heeft dit seizoen vaker problemen opgeleverd. Daarom is de overwinning op PSV heel sterk, maar nu moet blijken of Ajax ook als favoriet een stap heeft gemaakt."

Cruyff zag in de kraker tussen PSV en Ajax dat de Eindhovenaren vermoeid waren van het Champions League-treffen met Atlético Madrid. "Wat dat betreft zat het PSV niet mee. Door de mooie goal van Milik kon Ajax al snel gokken op de omschakeling, terwijl PSV moest komen", legt het Ajax-icoon uit. "Toen zag je ook hoe de spelers de wedstrijd van dinsdag nog in de benen hadden zitten. Dit keer lukten de combinaties steeds net niet, kwamen de ballen net niet aan en was de scherpte in de dekking net niet wat het moet zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner