22.03.2016 12:21

'Feyenoord ziet weer groot talent vertrekken'

Tahith Chong kijkt ontevreden tijdens het competitieduel Feyenoord B1 - Ajax B1 (23-01-2016)
Tahith Chong kijkt ontevreden tijdens het competitieduel Feyenoord B1 - Ajax B1 (23-01-2016)

Feyenoord moet vrezen voor het vertrek van één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. De zestienjarige Tahith Chong lijkt namelijk te kiezen voor een overstap naar Engeland.

Volgens het Algemeen Dagblad staat de razendsnelle buitenspeler, die op dit moment speelt in de B1 van Feyenoord, in de belangstelling van Arsenal, Chelsea, Manchester City en Manchester United. Het toptalent kan een contract tekenen bij Feyenoord, maar volgens het dagblad ontbreekt er volgens Chong en zijn familie een doordacht sportief plan bij Feyenoord.

Mits Chong vertrekt bij Feyenoord, dan is hij het zoveelste talent dat op jonge leeftijd vanuit Nederland naar het buitenland vertrekt. Het laatste grote talent dat vertrok uit de jeugdopleiding van Feyenoord was Rodney Kongolo. Het broertje van Terence vertrok in de zomer van 2014 naar Manchester City. In een eerder stadium vertrokken ook Nathan Aké (Chelsea), Karim Rekik (Manchester City), Jeffrey Bruma (Chelsea) en Kyle Ebecilio (Arsenal) op jonge leeftijd vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner