22.03.2016 19:50

De Graafschap zegt contracten 12 spelers op

De spelers van De Graafschap vieren de zeer onverwachte openingstreffer tegen Feyenoord. (19-03-2016)
De spelers van De Graafschap vieren de zeer onverwachte openingstreffer tegen Feyenoord. (19-03-2016)

De Graafschap heeft van twaalf spelers de contracten formeel opgezegd. Dat wil echter niet zeggen dat club uit Doetinchem de samenwerking met deze Superboeren wil beëindigen.

De spelers om wie het gaan zijn Ted van de Pavert, Robin Pröpper, Thijs Bouma, Andrew Driver, Lion Kaak, Piotr Parzyszek, Cas Peters, Karim Tarfi, Jeroen Tesselaar, Vincent Vermeij, Kristopher Vida en Nathaniel Will.

"We hebben voor alle spelers met een aflopend contract formeel ontslag aangevraagd", aldus technisch manager Peter Hofstede tegenover Omroep Gelderland. "Dat moet voor 1 april. Het wil dus niet zeggen dat we niet verder zouden willen met deze spelers."

Met welke spelers De Graafschap door wil en kan gaan, is ongetwijfeld afhankelijk van het podium waarop De Superboeren volgend seizoen acteren. De Graafschap bezet de zeventiende plaats in de Eredivisie en lijkt niet meer te kunnen ontsnappen aan een plek bij de laatste drie. De club uit Doetinchem gaat met SC Cambuur uitmaken wie op de laatste plaats eindigt en dus direct degradeert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner