22.03.2016 20:07

Suárez wil na aanslagen snel weg uit België

Matías Suárez komt in actie tijdens de wedstrijd Oud-Heverlee Leuven - RSC Anderlecht. (02-08-2015)
Matías Suárez komt in actie tijdens de wedstrijd Oud-Heverlee Leuven - RSC Anderlecht. (02-08-2015)

De terroristische aanslagen die dinsdag in Brussel plaatsvonden, hebben ook een grote impact gehad op de Belgische voetbalwereld. Matías Suárez, speler van RSC Anderlecht, is zelfs van plan om zo snel mogelijk uit België te vertrekken.

"Ik was op weg naar de training toen ik het nieuws vernam", vertelde de 27-jarige Argentijn tegenover televisiezender Cadena 3. "Onmiddellijk heb ik naar mijn vrouw gebeld omdat ik wilde weten hoe het met mijn dochter ging, zij gaat namelijk in Brussel naar school. Dan slaat de angst enorm toe."

"Toen de namiddagtrainig werd afgelast ben ik direct naar huis gereden. Ik woon op twintig minuten rijden van Brussel, maar het station waar de aanslagen gepleegd zijn ligt op slechts tien minuten van mijn woning. Ik vrees echt voor de veiligheid van mijn familie, daarom wil ik hier graag weg", aldus Suárez.

De aanvaller is niet de enige Argentijn in Belgische dienst die in angst leeft. Nicolás Frutos (34), eveneens speler van RSC Anderlecht, sprak ook over de aanslagen. "Ik was met een ochtendtraining bezig toen de eerste berichten binnenliepen. Mijn vrouw is me komen zoeken op de club en nadien zijn we onze dochters van school gaan halen. Op dit moment zitten we thuis. Iedereen is veilig, maar de stad lijkt wel een woestijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner