22.03.2016 21:48

Joosten verrast door uitverkiezing Jong Oranje

Patrick Joosten is niet fit en kijkt vanaf de zijlijn toe hij zijn FC Utrecht zich voorbereidt op de wedstrijd tegen PSV. (07-02-2016)
Patrick Joosten is niet fit en kijkt vanaf de zijlijn toe hij zijn FC Utrecht zich voorbereidt op de wedstrijd tegen PSV. (07-02-2016)

De ster van Patrick Joosten (19) is rijzende. De aanvaller brak dit seizoen door bij FC Utrecht en mocht zich deze week voor het eerst melden bij Jong Oranje. "Toen ik het mailtje kreeg en zag dat ik erbij zat, dat is wel geweldig."

Joosten vertelt in gesprek met de NOS dat hij niet verwachtte dat hij zou worden opgenomen in de voorlopige selectie, laat staan de definitieve. "De eerste keer dat ik mee mag doen met een Nederlands elftal en dan is het meteen Jong Oranje. Dan begint het wel te kriebelen."

Joosten kwam in de zomer over van NEC en begon het seizoen in de beloften. "Toen mocht ik een paar keer meetrainen, invallen en een aantal keer in de basis starten. Dat ging goed, maar soms ook minder. Toch heb ik vooral veel positieve momenten meegemaakt."

De jonge aanvaller, die dit seizoen vijftien Eredivisie-wedstrijden speelde, merkt dat hij in alle opzichten beter is geworden. "Op een gegeven moment kun je je met de groep optrekken. De selectie voor Jong Oranje is weer een stap richting volwassenheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner