23.03.2016 14:31

Geblesseerde Lewis hoopt nog op speeltijd

Fernando Lewis laat zich op de gevoelige plaat vastleggen tijdens het trainingskamp van AZ Alkmaar in Spanje (06-01-2016).
Fernando Lewis laat zich op de gevoelige plaat vastleggen tijdens het trainingskamp van AZ Alkmaar in Spanje (06-01-2016).

Fernando Lewis is druk bezig met zijn herstel, maar de flankspeler van AZ Alkmaar hoopt stiekem nog op speelminuten tijdens het huidige seizoen. Lewis is momenteel aan het revalideren van een zware hamstringblessure.

Lewis, die bij AZ is omgeturnd van rechtsbuiten tot rechtsback, liep in oktober een zware hamstringblessure op. Zijn hamstring was grotendeels afgescheurd, waardoor hij onder het mes moest. "Daar staan negen tot twaalf maanden voor", aldus Lewis tegenover AZ TV. "Ik ben nu ruim vijf maanden bezig en dan is het een fijn gevoel om nu alweer mee te kunnen trainen. Ik zat er soms doorheen, maar het harde werken wordt nu beloond."

"Ik train nu al deels mee met de groep, als neutrale man in een positiespel of partijvorm, zodat ik nog niet heel voorzichtig hoef te zijn", vervolgt Lewis. "Ik durf niet te zeggen wanneer ik precies terug zal keren in de wedstrijdselectie, maar komende weken is het de bedoeling dat ik naar het partijspel en de korte partijtjes toe ga werken. Dan kijken we hoe fit ik ben en misschien kan ik dan dit seizoen nog een keer bij de wedstrijdselectie horen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner