23.03.2016 16:17

Belgen in Eindhoven: "Het is heel triest"

Dario Van den Buijs (l.) en Chiró N'Toko (r.) vieren een feestje tijdens het competitieduel FC Eindhoven - Telstar (26-02-2016).
Dario Van den Buijs (l.) en Chiró N'Toko (r.) vieren een feestje tijdens het competitieduel FC Eindhoven - Telstar (26-02-2016).

Bij FC Eindhoven heerst er onbegrip na de aanslagen in Brussel van dinsdagochtend. De club uit de Jupiler League heeft tien Belgen onder contract staan, waardoor er veel over werd gesproken op de club.

"Ik kreeg koude rillingen door mij heen", vertelt verdediger Dario Van den Buijs aan Omroep Brabant. "Zeker omdat het in mijn eigen land gebeurt. Het is onbegrijpelijk. Het is echt ongelooflijk. De jongens hier denken dat het gevaarlijk is om naar België af te reizen, maar dat willen we zo niet laten blijken."

Ploeggenoot Tom Van Imschoot vult aan: "Heel triest wat daar gebeurt", aldus Van Imschoot, die dinsdag met FC Eindhoven in actie kwam tijdens een oefenduel met Jong NEC Nijmegen (4-1 overwinning). "Tot een half uur voor de wedstrijd was ik op mijn smartphone aan het kijken wat er allemaal aan het gebeuren is. Mijn vrouw werkt in Leuven, dat is vlakbij Brussel. Zij moest donderdag ook naar de luchthaven voor een vergadering. Wat er allemaal in het Midden-Oosten gebeurt, lijkt soms een ver-van-mijn-bedshow, maar dan zie je wat er in Parijs gebeurt en nu heel dicht bij ons in Brussel. Het is gewoon heel triest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner