23.03.2016 22:26

Gervinho kritisch op niveau Franse competitie

Gervinho aan de bal voor zijn Chinese werkgever Hebei China Fortune FC. (04-03-2016)
Gervinho aan de bal voor zijn Chinese werkgever Hebei China Fortune FC. (04-03-2016)

Gervinho zal niet snel terugkeren naar de Franse competitie. De voormalig speler van onder meer Arsenal speelde in Frankrijk voor Le Mans en Lille. Sinds zijn vertrek is er veel veranderd in Ligue 1 en staat Paris Saint-Germain op eenzame hoogte.

"Je kunt beter in de Chinese competitie spelen dan in de Franse", zegt de speler die in januari overstapte naar Hebei China Fortune. "Als je in Frankrijk wil spelen, dan moet je naar Paris Saint-Germain gaan: dan word je kampioen en maak je ook nog eens kans op het winnen van de Champions League. Voor de andere teams is er niet veel aan. Zij mogen strijden om een Champions League-ticket, maar dat is het dan ook."

"Ik vond de Ligue 1 altijd een geweldige competitie, maar toen wij kampioen werden en de beker wonnen, waren er nog meer teams die om de prijzen streden: PSG, Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Monaco. Nu is dat niet langer het geval. In de Chinese competitie zijn er verschillende teams die grote aankopen hebben gedaan en daarom kampioen kunnen worden. Dat is in ieder geval een stuk leuker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner