24.03.2016 12:22

'FC Barcelona aast op verdediger Marquinhos'

Marquinhos (l.) vecht een duel uit met Elderson (r.) tijdens het competitieduel Paris Saint-Germain - AS Monaco (20-03-2016).
Marquinhos (l.) vecht een duel uit met Elderson (r.) tijdens het competitieduel Paris Saint-Germain - AS Monaco (20-03-2016).

FC Barcelona hoopt zich aankomende zomer te versterken met Marquinhos. De Braziliaanse mandekker staat op dit moment onder contract bij Paris Saint-Germain, waar hij veelal als rechtsback fungeert.

Marquinhos, wiens voorkeur uitgaat voor een plek in het hart van de defensie, moet bij Paris Saint-Germain de concurrentiestrijd aangaan met Thiago Silva en David Luiz. Marquinhos wordt door Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc veelal als rechtsback gebruikt, omdat Serge Aurier werd geschorst door de club en Gregory van der Wiel niet kan imponeren.

Volgens AS is Marquinhos echter bezig aan zijn laatste maanden bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan staat namelijk bovenaan het verlanglijstje van FC Barcelona, weet het Spaanse medium. De Catalaanse grootmacht was eigenlijk van plan om David Alaba aan te trekken, maar FC Barcelona is afgehaakt nadat de Oostenrijker een nieuw contract heeft getekend bij Bayern München. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner