25.03.2016 10:27

'Laporte breekt enkel en kan EK vergeten'

Aymeric Laporte, het grote verdedigende talent van Frankrijk en Athletic Bilbao, heeft naar alle waarschijnlijkheid in de wedstrijd met Jong Frankrijk tegen Jong Schotland een enkelbreuk opgelopen. Door de blessure kan Laporte een streep zetten door deelname aan het EK van 2016 in eigen land.

Hoewel Laporte nog geen interland speelde voor Frankrijk, staat hij wel hoog op het lijstje van Didier Deschamps als kandidaat om mee te gaan naar het EK. Deschamps twijfelde of hij Laporte wilde oproepen voor de interlands tegen onder andere Nederland, maar door het belang van de wedstrijden van Jong Frankrijk mocht hij met de beloften mee. Jong Frankrijk won met 2-0 van Jong Schotland, door twee doelpunten van Haller.

De aanvoerder van Jong Frankrijk wilde in het duel met Jong Schotland Liam Henderson stoppen, maar werd in het gezicht geraakt. Toen de verdediger naar de grond ging, klapte zijn been dubbel. Diverse Franse media meldden dat hij zijn enkel bij die val brak. Laporte verliet per brancard het veld, maar hoe ernstig de blessure precies is, is nog niet bekend. De 21-jarige verdediger speelde al 109 keer voor Athletic Bilbao in de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner