25.03.2016 10:50

Tweejarige schorsing voor Belg door cocaïne

De middenvelder van KV Mechelen stoomt op in het gewonnen duel (3-1) met Moeskroen Mouscron Peruwelz. (08-08-2015)
De middenvelder van KV Mechelen stoomt op in het gewonnen duel (3-1) met Moeskroen Mouscron Peruwelz. (08-08-2015)

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor Joachim van Damme. De middenvelder van KV Mechelen werd eind januari betrapt op het gebruik van cocaïne en daarom hangt hem een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Donderdag kwam Van Damme voor het tribunaal waar hij de feiten bekende. "Ja, ik beken dat ik heb gesnoven. Niet voor het eerst. Het gebeurde tijdens een avondje uit met vrienden in de Antwerpse discotheek Roxy. Ik had te veel gedronken, kreeg het product aangeboden en heb me laten verleiden", aldus Van Damme tegenover het Belgische Het Nieuwsblad.

De middenvelder gebruikte cocaïne naar eigen zeggen voor recreatief gebruik. "Ik wil nogmaals benadrukken dat ik het product nooit heb genomen om beter te spelen en dat ik er echt veel spijt van heb. Ik heb twee maanden elke dag kunnen nadenken terwijl ik niet mag voetballen en besef dat zoiets nooit had mogen gebeuren. Ik ben zeer zwaar in de fout gegaan. Op familiaal vlak is het ook zwaar en ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik hoop dat ik voetballer kan blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner