26.03.2016 19:09

Oranje u19 wint ook tweede kwalificatieduel

Carel Eiting schreeuwt het uit. De Ajacied maakt zijn debuut bij Oranje u19 en scoort meteen een belangrijke treffer tegen Noord-Ierland. (26-03-2016)
Carel Eiting schreeuwt het uit. De Ajacied maakt zijn debuut bij Oranje u19 en scoort meteen een belangrijke treffer tegen Noord-Ierland. (26-03-2016)

De oudste jeugdspelers van Nederland zijn hard op weg naar het Europees Kampioenschap van 2016, dat door Duitsland wordt georganiseerd. In de zogenaamde eliteronde won Oranje u19 ook haar tweede interland, ditmaal van Noord-Ierland: 1-0. In de eerste wedstrijd werden de leeftijdsgenoten van Oekraïne met 3-2 opzij gezet.

De talenten van Nederland maakten pas na een uur spelen het verschil tegen de Noord-Ieren, die niet veel in konden brengen in Uden, waar de interland werd afgewerkt. Invaller Carel Eiting, die zijn wedstrijden voor Ajax A1 speelt, maakte de enige treffer. Hierdoor staat Oranje nu als enige land op zes punten in de elitegroep, Polen volgt met vier punten.

Bij Oranje u19 speelden onder andere Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Donny van de Beek, Abdelhak Nouri (beiden Ajax) en Steven Bergwijn (PSV) mee. In de kwalificatie gaat alleen de groepswinnaar naar het EK in Duitsland, dat in de zomer wordt afgewerkt. Oranje speelt aankomende dinsdag tegen Polen u19 en is bij winst of een gelijkspel zeker van een ticket voor het eindtoernooi. Als Polen weet te winnen, gaan zij naar de eindstrijd in Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner