26.03.2016 21:09

Foto's: Amsterdam eert overleden Johan Cruyff

Johan Cruyff wordt geëerd in de Amsterdam ArenA. (26-03-2016)
Johan Cruyff wordt geëerd in de Amsterdam ArenA. (26-03-2016)

Op diverse plekken in Amsterdam werd de op 68-jarige leeftijd overleden Johan Cruyff geëerd. Op bijzonder plekken in de hoofdstad, waar Cruyff een belangrijke rol speelde, werden bijvoorbeeld bloemen gelegd of condoleances getekend.

In de Amsterdam ArenA werd in de middag een condoleanceregister geopend. Onder toeziend oog van onder andere directeur Edwin van der Sar konden fans naar de thuisbasis van Ajax komen, om een mooie boodschap achter te laten en nog maar eens te denken aan de legendarische voetballer. Veel voetbalfans kwamen af op de condoleance, die door Ajax werd aangekleed met mooie foto's en bloemstukken.

 

Over bloemen gesproken. Bij het ouderlijk huis van Cruyff, in het zogenaamde Betondorp, werd een heel tuincentrum aan boeketten neergelegd. In dit huis groeide Cruyff op en liep hij, volgens buurtbewoners, altijd rond met de bal onder zijn arm of aan zijn voet.

In het Olympisch Stadion te Amsterdam beleefde Cruyff enkele grootse momenten. De eeuwige nummer veertien kreeg een standbeeld voor het stadion, dat niet meer actief gebruikt wordt voor profvoetbal. Onder andere de supportersgroepen van Ajax kwamen samen bij dit standbeeld om Cruyff te herdenken.

De jeugd kan rondom het overlijden van Cruyff uiteraard niet achterblijven. El Salvador debuteerde op jonge leeftijd en liet zelf als Ajax-trainer ook jonge voetballers debuteren. Op sportcomplex De Toekomst hingen speciale vlaggen, met daarop nummer 14, halfstok. Zaterdagmiddag werd er door de B-junioren gespeeld voor de Future Cup.

Cruyff is Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner