27.03.2016 10:49

Bacuna zegt niet zomaar nee tegen Ajax of PSV

Leandro Bacuna maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen in dienst van Aston Villa. De Nederlander scoort de aansluitingstreffer tegen Stoke City. (27-02-2016)
Leandro Bacuna maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen in dienst van Aston Villa. De Nederlander scoort de aansluitingstreffer tegen Stoke City. (27-02-2016)

Persoonlijk draait Leandro Bacuna een prima seizoen in de Premier League, maar met Aston Villa gaat het minder. Degradatie dreigt en Bacuna kijkt alvast vooruit. Een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden.

In gesprek met het radioprogramma NOS Langs de Lijn geeft Bacuna, die zich onlangs verbond aan het nationale elftal van Curaçao, toe dat hij binnenkort toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. "Binnen nu en twee jaar probeer ik wel mijn volgende stap te maken. Waar dat gaat zijn, dat weet ik op dit moment nog niet, maar over twee jaar wil ik wel doorgroeien. Dat hoeft niet per se in Engeland te zijn."

Bacuna speelde in Nederland voor FC Groningen en kwam tot honderd duels in de Eredivisie, voordat hij de stap naar Engeland maakte. In de Premier League werd hij omgetoverd tot rechtsback en stond hij inmiddels aan de aftrap van ongeveer zestig competitieduels. Voor Eredivisie-begrippen is Bacuna dus al ervaren, maar de rechtspoot ziet een terugkeer naar Nederland wel zitten.

"Dat zou zomaar kunnen. Ajax of PSV? Ik denk het wel. Als je naar die clubs kijkt, ze spelen bijna elk jaar Champions League-voetbal. Dat wil ik ook wel een keer gespeeld hebben. Als je daar een kans kunt krijgen, waarom niet?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner