30.03.2016 08:00

Verenigde Staten herstellen zich na nederlaag

De voetbalploeg van de Verenigde Staten heeft dinsdag een vroege uitschakeling in de strijd om tickets voor het WK voorkomen. In Columbus won de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann met 4-0 van Guatemala. Na de nederlaag tegen datzelfde land vorige week stond de positie van de Duitser onder druk.

Clint Dempsey en Geoff Cameron zorgden in de eerste helft al voor wat meer rust op de Amerikaanse bank, na de pauze breidden Graham Zusi en Jozy Altidore de voorsprong verder uit. Team USA staat tweede in de groep achter Trinidad en Tobago. Die plaats geeft recht op een vervolg van de kwalificatiereeks van Noord- en Midden-Amerika.

Mexico is al zeker van een plaats in de laatste ronde dankzij een 2-0-zege in het Azteken-stadion op Canada. PSV'er Andrés Guardado scoorde uit een strafschop, Jesús Corona (ex-FC Twente) maakte kort voor rust de tweede Mexicaanse treffer.

Er blijven zes teams over die gaan strijden om drie rechtstreekse tickets voor het WK. Costa Rica behoort daar vrijwel zeker ook toe na de 3-0-zege op Jamaica. Een van de doelpunten kwam op naam van Bryan Ruiz, ook een voormalig speler van FC Twente.